Welkom op de website van Planje

Klant aan het woord

Klant aan het woord

De deuren gaan voor je open

Marco de Vos wist al op jonge leeftijd dat hij in de foodbranche wilde gaan werken. Als klein mannetje stond hij al in de keuken van zijn oma te kijken wat zijn oma aan het maken was.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat hij na de middelbare school de Hotelvak in Wageningen ging volgen. Na zijn opleiding reisde Marco door Europa om in verschillende landen kennis op te doen. Frankrijk, Spanje en Italië. Hij bezocht ze allemaal en keerde terug naar zijn geboorteplaats Bodegraven met een rugzak aan ervaringen en ideeën om een eigen wijn- en delicatessenwinkel te beginnen.

“Het is niet makkelijk als je zo jong bent om een krediet te krijgen bij de bank” zegt Marco. “Je loopt tegen veel dingen aan waar ik nooit eerder mee te maken heb gehad. Zaken zoals het vinden van een geschikt pand, inrichting, huisstijl, het maken van afspraken met leveranciers, promotie, enz.

Gelukkig liep ik tijdens het sporten bij sportschool Goederaad Marco Kastelein van Planje accountants tegen het lijf. Hij wilde mij wel helpen met het opzetten van mijn winkel en hij wist nog een aantal andere ondernemers, die jonge ondernemers en Bodegraven een warm hart toedragen.

Op die manier kwam ik in contact met Maurits Versteeg van de Rabobank en Claudia Kastelein van Graphic Design. Met deze ondernemers heb ik onder andere gesproken over hoe ik mij het beste kan profileren, het maken van afspraken met verhuurders van panden en het maken van een goed businessplan. Door deze steun en kennis werd het voor mij makkelijker om de winkel te gaan starten. Het gezamenlijke plan klopte gewoon en dat schept vertrouwen. Hierdoor merk je dat er eerder “deuren voor je open gaan”.

De ondersteuning van de ondernemers heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb er veel van geleerd. En zij zetten mij aan om steeds verder te professionaliseren.